viernes, 24 de mayo de 2013

Inauguració de la seu del CERM, 4 de maig de 2013



El divendres passat, dia 4 de maig, va tindre lloc a Tàrbena la inauguració de la seu del Centre d’Estudis de la Repoblació Mallorquina (CERM).



La seu del Centre, localitzada on l’antiga vivenda dels mestres de Tàrbena, ha estat cedida mitjançant un conveni de col·laboració signat per l’ajuntament i el CERM. La seu es distribuix en una sala multivalent, amb biblioteca especialitzada, despatx, i una sala de digitalizació i reproducció de documents. 


L’assistència va estar un èxit dels organitzadors i ultrapassà l’àmbit local, amb la presència de autoritats d’altres localitats veïnes, i representants d’associacions culturals com el Centre d’Estudis Contestans. 




L'acte va ser presidit per Joan Borja en nom de l'Espai Enric Valor de l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert, el diputat provincial Enrique Ponsoda, José Francisco Signes Mascaró, batle de Tàrbena, i pel vicepresident i president del CERM. Així mateix el rector de Tàrbena va beneir el local. Un moment especialmente emotiu pel públic assistent va ser quan Toni Mas, vicepresident del CERM, envià salutacions de l’ajuntament de Santa Margalida, poble agermanat amb Tàrbena. 





Quan van concloure els intervinents, Joan-Lluís Monjo, president del CERM, anuncià l’entrega d’un diploma de soci d’honor al profesor Josep Costa i Mas, pioner dels estudis sobre repoblació a la Marina, que no va poder ser present, però que va rebre un sonor aplaudiment per part de l’audiència.




De seguides, es celebrà un ví d’honor, on els participants van tindre l’oportunitat de coneixer amb més detall els objectius i estratègies del Centre. 

Podeu veuere les notícies aparegudes a la premsa: La Veu del País ValenciàDiario Información

1 comentario:

  1. Amics de la Vall de Coanegra som una associació defensora del patrimoni natural, etnològic i cultural de Santa Maria del Camí en particular i de Mallorca en general. Al proper número de la revista del municipi publicarem un article sobre la repoblació de terres valencianes amb la gent de Mallorca. Després volem projectar el documental "Valencians de Mallorca" a la sala d'actes del centre de cultura. Un cop creat l'ambient amb aquestes dues coses volem organitzar, a través de elcami.cat (ruta de la que som vetlladors d'un tram a Mallorca) un viatge a Tàrbena de mallorquins. Ens agradaria que algú ens pogués fer un guiatge pel municipi i les seves arrels mallorquines.
    També necessitam saber, per poder organitzar el viatge, saber com es pot anar de Dènia fins a Tàrbena en transport públic i quines possibilitats d'allotjament hi ha. Es tractaria d'un grup reduït, màxim 30 persones.
    Contacte: amicsdelavalldecoanegra@gmail.com

    ResponderEliminar