martes, 9 de diciembre de 2014

ASSISTÈNCIA AL SOPAR-HOMENATGE A ANTONI LLUÍS CARRIÓ, Pedreguer, 13-06-2014





El 13 de juny de 2014, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta va organitzar un acte d’homenatge a Antoni-Lluís Carrió, secretari  de l’entitat, desaparegut malauradament farà ara quasi un any.



Toni Carrió, persona íntegra i de provada generositat, va dedicar gran part de la seua vida a lluitar i defensar la cultura de la nostra comarca i del nostre país; per tant, un acte de reconeiximent públic era, de debó, una necessitat.

L’acte es va celebrar al restaurant Los Arcos de Pedreguer i estava obert a totes les persones i institucions que volgueren sumar-se i adherir-se a esta mostra de estima col·lectiva.


En qualitat de representants del Centre d’Estudis de la Repoblació Mallorquina van assistir el president, en Joan-Lluís Monjo i Mascaró; el secretari, en Jacint Molines i Ripoll i en Juli Esteve Carbonell.

Toni Carrió va ser un suport habitual de les activitats del CERM, transmetent amb la seua presència el recolçament de les dos entitats a les quals representava: l’IECMA i l’Insitut Ramon Muntaner. L’any 2010 va inaugurar, a Tàrbena, la presentació de la publicació de les Actes de les 1eres. Jornades de Repoblació Mallorquina, i  ens va acompanyar en la descoberta del "Monument -Recordatòri" dedicat als colons Mallorquins. També vam comptar amb la seua col·laboració en les II Jornades de Repoblació, celebrades a Xaló pel maig del 2012.


Els parlaments de la nit, estigueren a càrrec de Joan Ivars, secretari actual de l'IECMA; Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana; José Luís Ferris, director de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, i Rosa Seser, presidenta de l'IECMA.


Durant el sopar-homenatge,  l'IECMA anuncià la convocatòria del PREMI D'INVESTIGACIÓ I ASSAIG "ANTONI-LLUÍS CARRIÓ I ARTIGUES", creat amb l'objectiu de promoure el coneixement i la recerca en la comarca de la Marina Alta. El guardó tindrà una periodicitat bianual. 

Imatge de la cloenda de l'acte, on es va obsequiar amb un ram de flors a Josepa Gilabert, vídua de l'Antoni-Lluís.

No hay comentarios:

Publicar un comentario