lunes, 6 de septiembre de 2021

Homenatge a en José María Ferrer - Tàrbena Agost de 2021





En José María Ferrer Vila (1932-2019) ha marcat en bona part s'imaginari col·lectiu tarbener. Es tracta d'un personatge polifacètic, però, sobretot, destacà per sa seua dedicació a sa fotografia. De formació autodidacta i amb sensibilitat artística, excercí semiprofessionalment com a fotògraf des de 1959.

Tot i que en sa seua obra apareixen diversos gèneres, com sa fotografia creativa humorística, es paisatgisme, sa fotografia costumista o testimonial, cal destacar en sa seua producció es retrat, on assolí es majors graus de perfecció. Es seu arxiu fotogràfic representa un patrimoni molt important per al poble de Tàrbena, com a documentació gràfica d’una bona part del segle XX.

En aquest sentit, homenatjar en José Maria és reconèixer un personatge que va estimar profundament Tàrbena i que va contribuir a sa plasmació en imatges d’una part des seu llegat immaterial, en aquest cas, sa memòria des seus habitants durant el segle XX i sa promoció d’una part de sa seua riquesa paisatgística i etnogràfica.
A continuació es va poder veure una mostra de ses "Caricaturas de la semana, Felices años 60" en un vídeo i en uns panells que han estat exposats as baixos de l'Ajuntament durant tot es mes d'agost.

Punxa ací per a veure el vídeo de l'homenatge celebrat a Tàrbena a l'agost del 2021:

No hay comentarios:

Publicar un comentario