sábado, 19 de marzo de 2022

VI CONCURS LITERARI EN TARBENER "ADOLF SALVÀ", TÀRBENA 4-06-2022

Vos animem a participar en es VII CONCURS LITERARI EN TARBENER "ADOLF SALVÀ". Enguany tenim també es propòsit de dur avant també SA FESTA DES PARLAR DE SA, que serà el 4 de juny de 2022 (si Déu vol).
Es tema d'enguany des concurs vol unir-se a sa commemoració des centenari de sa primera publicació que es va fer sobre ses pintures rupestres de SA COVETA DE SES LLETRES, a càrrec de s'investigador Daniel Jimémez de Cisneros, que va ser es primer que es va fer a la província d'Alacant sobre aqueix tema (1922).
Podeu escriure sobre COVES, sobre DESCOBRIMENTS ARQUEOLÒGICS o sobre un des motius més inquietants que apareixen dibuixats a ses cova: es ULLS, que representen possiblement una divinitat (ulls que vigilen, amanacen, protegixen...).
Consulteu ses BASES des concurs. Teniu de temps per escriure es vostre relat fins el 6 de maig,
Ací teniu s'article commemoratiu des primer estudi sobre ses pintures de Tàrbena "El inicio de los estudios del arte rupestre prehistórico en la provincia de Alicante. Peña Escrita de Tárbena" (ja voreu que sa cova és coneguda acadèmicament com a Peña Escrita de Tárbena, caldria reivindicar es seu nom popular!):
Ací teniu informació sobre sa figura d'en Daniel Giménez de Cisneros:
Ací teniu informació sobre sa representació des déus en s'art prehistòric. Parla també des ULLS:

No hay comentarios:

Publicar un comentario